Google Search

Custom Search

Monday, September 19, 2011

Elevii nu vor putea chiuli pe motiv că e frig în şcoli

Elevii nu vor putea chiuli pe motiv că e frig în şcoli
======================================================

Elevii focşăneni pot merge li-niştiţi la şcoală chiar şi pe perioada iernii, fără mănuşi sau haine groase. Chiulul de la ore pe motiv că este frig în sălile de curs, nu va avea, anul acesta, nicio bază reală. Primăria Focşani s-a îngrijit din timp pentru ca elevii să nu tremure la orele de matematică sau de dirigenţie. Să nu tremure de frig, nu se frică!
Încă de la finele anului şcolar 2010-2011, toate unităţile şcolare au fost inspectate din punctul de vedere al instalaţiilor termice, astfel că iarna 2011-2012 nu va da motive şcolarilor să nu participe la orele de curs. Pe parcursul verii, toate şcolile şi grădiniţele au beneficiat de reparaţii acolo unde a fost necesar. Fie că au fost înlocuite ţevi, fie că unele calorifere prezentau posibile avarii, tot ce a fost raportat de către directorii unităţilor şcolare a fost reparat. „Instalaţiile din şcoli au fost verificate şi sunt în ordine. La peste jumătate dintre unităţile şcolare au fost necesare intervenţii la reţelele termice, iar acum funcţionează la parametrii normali. Toate şcolile şi grădiniţele sunt verificate încă de la finele anului şcolar pentru ca, pe parcursul verii, să se poată interveni acolo unde este nevoie. Reparaţii de acest gen se fac frecvent“, ne-a precizat viceprimarul Bogdan Matişan.
Singurele mici neajunsuri sunt la Şcoala din Mândreşi şi la Grădiniţa nr. 3 din Focşani. Aici, elevii vor fi încălziţi cu lemne. Chiar dacă reţelele sunt în deplină stare de funcţionare, elevii trebuie să mai aştepte şi agentul termic care vine de la ENET. Lucrurile se vor schimba, cel mai probabil de la 1 octombrie, iar căldura va fi furnizată când temperaturile de afară o vor impune.

No comments:

Post a Comment