Monday, September 19, 2011
Reteta Zilei : Chiftele cu cartofi prajiti (reteta Jamie oliver)
Chiftele cu cartofi prajiti (reteta Jamie oliver)
=================================================
Ingrediente
- 1 kg Carne porc
- o ceapa tocata marunt (eu am folosit o legatura de ceapa verde tocata marunt)
- un varf de cutit seminte de chimen.
- o lingura seminte de coriandru (n-am pus )
- o mana de parmezan ras (n-am pus)
- o lingura cu varf mustar englezesc (eu am folosit rusesc)
- 1 ou mare
- 100 gr pesmet
- sare, piper
- chifle de hamburger (optional)
pt cartofi:
- 2 kg cartofi mari
- ulei de masline
- usturoi
================
Mod de preparare
Se ia carnea, se taie bucati si se da prin robotul de bucatarie, Separat se caleste ceapa (sa se inmoaie dar sa nu prinda culoare) apoi se adauga peste carnea tocata. Tot peste carnea tocata se mai adauga chimenul si coriandrul pisat, parmezanul, mustarul, oul, 50 gr pesmet, sare si piper proaspat macinat apoi se mai amesteca la robot. Se formeaza chiftele de marimea unei pastile de hamburger, se preasara cu pesmet , se baga la frigider si se lasa sa stea (acoperite bineinteles) o ora (sau mai putin). Intre timp se fierb cartofii in coaja timp de aproximativ 10 minute, Intre timp se preincalzeste cuptorul la 230 de grade. Se scurg, se curata si se taie fasii ca si pentru cartofii prajiti. Se incinge ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat si cartofii taiati fasii, se lasa la prajit timp de 2-3 minute timp in care amestecam cartofii cu usturoiul si adaugam sare si piper proaspat macinat. Turnam continutul tigaii intr-o tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru vre-o 25-30 de minute pana se fac crocanti. Se scot chiftelele din frigider si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei la foc mediu timp de 8-10 minute.
==============
Mod de servire
Se poate servi sub forma de hamburger (in chifla, cu castraveciori murati, ketchup (bleah), mustar, rosii, salata) sau pur si simplu pe farfurie cu niste castraveti murati/rosii si cu sos tartar/mustar.
Pofta buna!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment