Monday, September 19, 2011
Reteta Zilei : Risotto cu sparanghel, menta si lamaie (Jamie Oliver)
======================
Risotto cu sparanghel, menta si lamaie (Jamie Oliver)
======================
Ingrediente
Orez
Ceapa
Telina
Unt
Ulei de masline
Vin alb
Supa
Sparanghel
Parmezan
Coaja de lamaie rasa
Menta
Sare
Piper
=================
Mod de preparare
Am taiat ceapa si telina. Am pus la topit pe foc mai mititel jumatate de lingura de unt cu doua linguri de ulei de masline, in care am adaugat ceapa si telina si le-am lasat sa se inmoaie. am adaugat 300 gr orez si-am amestecat Am pus vinul alb, cam 100 ml, amestecand in continuare De aici se continua cu pregatirea traditionala a risottoului, se adauga cate un polonic de supa fierbinte si se amesteca pana e absorbit de orez, apoi se adauga urmatorul polonic de supa. Amestecatul in risotto continua, printre picaturi se taie sparanghelul, partea lemnoasa (2 cm jumatate) se arunca, varfurile se pastreaza oarecum intacte. Cand risottoul e aproape gata se adauga sparanghelul, inca putina supa, si se amesteca in continuare. Risottoul, spune Jamie, trebuie sa fie moale, cremos, putintel mai apos decat credeti ca il vreti. Se ia de pe foc si se adauga 4 linguri de unt, vreo 2 maini de parmezan ras, coaja rasa si zeama de la o lamaie, menta dupa gust. Se drege de sare si piper Se amesteca bine, se pune capacul pe cratita si se lasa sa se odihneasca 1-2 minute.
Labels:
jamie oliver,
lamaie,
menta,
regim,
reteta,
Reteta zilei,
risotto,
Risotto cu sparanghel
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment